Tips om je vintage kleding zo lang mogelijk mooi te houden

Vorige maand gaven we al tips over het inpakken van je koffer om zo je kleding netjes en fris te houden. Bij thuiskomst is het tijd voor de welbekende vakantiewas. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw mooie vintage kleding zo lang mogelijk mooi blijft? Miss Vintage geeft advies!

Scheiden
Waarschijnlijk doe je dit al, maar het is dan ook erg belangrijk: probeer kleding zoveel mogelijk te scheiden in kleuren. Dus wit, gekleurd en donkere kleding apart wassen. Als je toch bezig bent met het verdelen, sluit dan gelijk alles ritjes en knoopjes. Dit voorkomt slijtage tijdens het wassen.

Verschillende wasprogramma’s
Kleding die gemaakt is van delicate stoffen zoals voile en zijde kun je het beste met de hand wassen. Heb je hier geen tijd voor, was deze kleding dan in een aparte waszak. Als je dit niet hebt, kun je ook een kussensloop gebruiken. Ook hebben veel wasmachines speciale handwas programma’s, zoals voor het wassen van wollen kledingstukken.

Temperatuur en wasmiddel
Om je kleding zo lang mogelijk mooi te houden, kun je deze het beste zo koud mogelijk wassen. Gebruik speciaal wasmiddel voor elk type was, bijvoorbeeld voor je witte kleding speciaal wasmiddel voor de witte was. Gebruik niet teveel, dit is niet alleen slecht voor je kleding maar ook voor de wasmachine.

Drogen
Door alle kleding in de droger te doen is het snel klaar, maar slijt en krimpt het ook eerder. Hang je mooie items daarom altijd gewoon op om te drogen. Laat ze echter niet te lang in de zon hangen, dan kunnen ze gaan verkleuren!

Als je vragen hebt, neem dan gerust contact op! En mocht het toch misgaan, dan is dat weer een mooi excuus om lekker te gaan shoppen!

Veel liefs,
Mary
Miss Vintage

Share this post