Petticoat dragen?

Petticoats horen bij het beeld van de jaren ’50 en zijn daarom niet weg te denken bij de echte vintage look. Ze zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten, de een nog leuker dan de ander. Maar hoe draag je een petticoat nu eigenlijk? Miss Vintage geeft advies!

Petticoat als onderrok

Maak je vintage look compleet met een petticoat onder je rok of jurk.  Door de verschillende lagen stof van de petticoat gaat de rok wijder uitstaan.  Afhankelijk van het aantal lagen van de petticoat kun je de jurk of rok zo opvallend maken als je zelf wil. Ondanks dat de petticoat dus vaak gedragen wordt als onderrok, zijn ze verkrijgbaar in veel kleuren, materialen en prints. Leuke details wanneer er toch een stukje zichtbaar wordt tijdens bijvoorbeeld het dansen of zitten.

Petticoat als rok
Sommige petticoats zijn zo mooi en hebben zoveel lagen dat je ze ook gewoon als rok kunt dragen. Je kunt hierin zo uitbundig en opvallend zijn als je zelf wilt. Voor een wat chiquere uitstraling draag je bijvoorbeeld een zwarte petticoat in combinatie met een zwarte top met kanten mouwen. In de zomer combineer je een gekleurde petticoat met een bijpassende top en leuke pumps. Met een dikke panty, truitje en mooi jasje is de petticoat ook een geschikt kledingstuk in de winter.

Petticoat als kostuum

Petticoats hebben vaak opvallende, vrolijke kleuren. Daarom zijn ze ook erg goed te dragen als kostuum bij bijzondere gelegenheden en verkleedfeestjes. Carnaval komt er bijvoorbeeld weer aan en dat is het ideale moment om helemaal uit te pakken! Combineer een neonkleurige petticoat met een opvallende top, grappige schoenen, grote accessoires en een leuk tasje. Zo ben je helemaal klaar voor een feestje!

Liefs,

Miss Vintage

Share this post