De stijl van Marilyn Monroe

Wij zijn dol op de jaren ’50! En als je het hebt over een van de grootste iconen uit die periode, dan heb je het over Marilyn Monroe. Met haar tijdloze glamour en klasse was én is ze een inspiratie voor velen. Wij vonden het daarom hoog tijd om ons te verdiepen in haar unieke stijl!

Feestelijke kleding

Marilyn stond bekend om haar vrouwelijke rondingen, die ze graag benadrukte met haar kleding. Tijdens feestelijke evenementen en op de rode loper droeg ze bijna altijd sexy jurken, speciaal ontworpen om haar zandloperfiguur te benadrukken. Deze waren vaak strapless of laag uitgesneden, waarmee haar decolleté goed geaccentueerd werd. Bij de jurken droeg ze regelmatig lange handschoenen en een bontstola. En dat Marilyn zong “Diamonds are a girl’s best friend” is geen toeval: diamanten waren haar favoriete accessoires.

tumblr_mbw973JO7k1rn4z2eo1_1280

Vrijetijdskleding

In haar vrije tijd was dit heel anders. Dan kleedde Marilyn zich graag in meer comfortabele, simpele kleding. Ze was zelfs een van de eerste bekende vrouwen die een spijkerbroek droeg. Maar ook in haar vrije tijdskleding vergat ze haar vrouwelijkheid niet: als ze een losse trui droeg, had ze een strakke broek aan en andersom.

 

marilyn3

Kleuren en prints

Marilyn Monroe hield vooral van rustige kleuren zoals zwart, wit en aardetinten. De enige kleuren waar ze een uitzondering voor maakte waren rood en roze. Ook was ze gek op patronen als polka-dots, bloemen of strepen.

Schoenen

Net als vele andere vrouwen was Marilyn gek op schoenen! Dat bleek wel uit haar gevleugelde uitspraak: ‘Geef een meisje de juiste schoenen en ze kan de wereld veroveren’. Van haar favoriete Ferragamo-schoenen had ze maar liefst 40 paar in haar kast staan!

60c11f6d91d73c2d1b2b3e56d2841f1d (1)

“Your clothes should be tight enough to show you’re a woman
but loose enough to show you’re a lady”

– Marilyn Monroe

Liefs,

Mary
Miss Vintage

Share this post